Kuituverkkoliittymän käyttöönotto

Paikallinen kuituverkkoyhtiö vastaa kuituyhteyden kytkennästä kiinteistön kuitumuuntimelle. Kun liittymä on kytketty, asiakkaan internet-selaimeen tulee ”Liittymä kiinni”-näkymä. Kuituverkkoyhtiö tilaa liittymän avauksen Cinialta ja liittymä avataan Cinian toimesta. Avauksesta lähetetään aina tekstiviesti (SMS) asiakkaan ilmoittamaan matkapuhelinumeroon. Tämän jälkeen liittymä on valmiina otettavaksi käyttöön. Kuituverkkoyhtiön toimittaman päätelaitteen voi joutua käynnistämään uudelleen liittymän avaamisen jälkeen, jotta yhteys toimii moitteettomasti.

Jos yhteyden muodostuksessa on tämän jälkeen ongelma, varmista seuraavat asiat:

Mikäli ”Liittymä kiinni” -näyttö avautuu selaimelle, on tämä merkki siitä, että valokuituyhteys toimii, mutta liittymää ei ole tilattu Cinialta. Ota tässä tapauksessa yhteyttä omaan kuituverkkoyhtiöösi liittymän tilaamiseksi.

Mikäli selain ei näytä ”Liittymä kiinni”-näyttöä, ota yhteyttä Cinian asiakastukeen niin varmistamme valokuituyhteyden toiminnan.

Lue myös artikkelimme IPTV-palvelusta