Porttiohjaus CTS-päätelaitteella

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tehdään porttiohjaus (port forwarding) CTS-päätelaitteella. Porttiohjausta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun IP-kameran kuvaa halutaan nähdä lähiverkon ulkopuolelta. 


Huom. Mikäli päätelaitteeseen tehdään tehdasasetusten palautus, tehdyt porttiohjausasetukset nollautuvat ja ne on tehtävä uudestaan. 

Porttiohjauksen konfigurointi 

Porttiohjauksen konfigurointi aloitetaan kirjautumalla päätelaitteen hallintapaneeliin kirjoittamalla selaimen otsikkoriville IP-osoite 192.168.0.1. Sisäänkirjautumisessa käytetään liittymän kytkennän yhteydessä toimitettua käyttäjätunnusta ja salasanaa. 

Porttiohjauksen pääsee määrittämään valitsemalla hallintapaneelin valikkorivistä ”Applications” ja tämän jälkeen avautuvasta valikosta ”Port Forwarding”. 

Oheisessa kuvassa on näkymä Port Forwarding -valikosta. Uuden porttiohjauksen tekeminen aloitetaan ottamalla Port Forwarding käyttöön laittamalla se ”Enabled”-tilaan. 


Ulkoverkon porttiin (”Public Port”) valitaan portti väliltä 8080-8090. 

Protokolla (”Protocol”) -kohtaan valitaan ”Both”. 

”LAN IP” -kohtaan laitetaan laitteen sisäverkon IP-osoite. 

Huom. IP-osoitteen on hyvä olla kiinteä jolloin laite ei hae IP-osoitetta reitittimeltä, vaan käyttää aina samaa osoitetta. Yleensä kiinteän osoitteen voi määrittää laitteen omalla hallintaohjelmalla. Kiinteää IP-osoitetta laittaessa kannattaa huomioida sisäverkon muut laitteet ja tarkistaa, ettei laitteelle nyt antamasi osoite ole jo muilla laitteilla käytössä. Käytettäessä laitteen omaa hallintaohjelmaa todennäköisesti laitteella pitää määrittää myös yhdyskäytävä (Gateway). Yhdyskäytävänä voidaan käyttää päätelaitteen LAN-osoitetta (oletuksena: 192.168.0.1). 

Sisäverkon portin (”Local Port”) kohdalle syötetään portti, jota laite käyttää. Laitteen käyttämät portit voidaan tarkistaa käyttöohjeesta tai laitteen omien hallintaohjelmien avulla. 

”Application Description” -kohtaan voidaan kirjoittaa jokin tunniste (esimerkiksi laitteen nimi), jotta on helpompi tunnistaa mitä laitetta porttiohjaus koskee. 

Asetukset hyväksytään valitsemalla ”Apply”. 

Edellä tehtyjen asetusten mukainen porttiohjaus otetaan käyttöön valitsemalla rivin alusta ”Enable”. 

HUOM. Asetukset tallennetaan CTS-päätelaitteen muistiin valitsemalla Administration -valikosta kohta "Save & Logout". 

Porttiohjauksen jälkeen laite toimii ulkoverkossa. Verkon IP-osoitteen voi selvittää menemällä samassa verkossa olevalla tietokoneella esimerkiksi sivulle whatismyip.com (palvelu näyttää heti IPosoitteen). Laitetta voidaan hallita etänä laittamalla selaimeen verkon IP-osoitteen ja lisäämällä sen perään kaksoispisteen jälkeen valittu portti (esimerkiksi 11.22.33.44:8080). 

Alla olevan kuvan esimerkissä kamera käyttää sisäverkon porttia 80 ja se ohjataan ulkoverkon porttiin 8080. Kameralle on asetettu kiinteä osoite 192.168.0.100


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.