Porttiohjaus CTS FWR5-päätelaitteella

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tehdään porttiohjaus (port forwarding) CTS-päätelaitteella. Porttiohjausta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun IP-kameran kuvaa halutaan nähdä lähiverkon ulkopuolelta.

Huom. Mikäli päätelaitteeseen tehdään tehdasasetusten palautus, tehdyt porttiohjausasetukset nollautuvat ja ne on tehtävä uudestaan.

Porttiohjauksen konfigurointi

Porttiohjauksen konfigurointi aloitetaan kirjautumalla päätelaitteen hallintapaneeliin kirjoittamalla selaimen otsikkoriville IP-osoite 192.168.0.1. Sisäänkirjautumiseen tarvittavat käyttäjätunnus: 'user' ja salasana: 'CTSadministrator'

Porttiohjauksen pääsee määrittämään valitsemalla hallintapaneelin valikkorivistä ”Applications” ja tämän jälkeen avautuvasta valikosta ”Port Forwarding”.

Oheisessa kuvassa on näkymä Port Forwarding -valikosta. Uuden porttiohjauksen tekeminen aloitetaan ottamalla Port Forwarding käyttöön laittamalla se ”Enabled”-tilaan ja klikkaamalla ”OK”. Tämän jälkeen paina ”Add New Port Forwarding”

Ulkoverkon porttiin (”Public Port”) valitaan portti väliltä 8080-8090.

Protokolla (”Protocol”) -kohtaan valitaan ”Both”.

”Local IP Address” -kohtaan laitetaan laitteen sisäverkon IP-osoite.

Sisäverkon portin (”Local Port”) kohdalle syötetään portti, jota laite käyttää. Laitteen käyttämät portit voidaan tarkistaa käyttöohjeesta tai laitteen omien hallintaohjelmien avulla.

”Application Description” -kohtaan voidaan kirjoittaa jokin tunniste (esimerkiksi laitteen nimi), jotta on helpompi tunnistaa mitä laitetta porttiohjaus koskee.

Edellä tehtyjen asetusten mukainen porttiohjaus otetaan käyttöön valitsemalla rivin alusta ”Enable” ja klikkaalla ”Action” kohdan alla olevaa oikein-merkkiä.

(Huomaatahan, että kuvassa käytetyt osoite ja portit ovat vain esimerkkejä)

HUOM. Porttiohjaus otetaan varsinaisesti käyttöön tämän jälkeen klikkaamalla ensimmäisen kuvan keltaisessa ruudussa näkyvää nappia ”Apply Port Forwarding”.

Lopuksi vielä asetukset tallennetaan CTS-päätelaitteen muistiin valitsemalla Administration -valikosta kohta "Save & Logout" painamalla ”Save Configuration”.

Porttiohjauksen jälkeen laite toimii ulkoverkossa. Verkon IP-osoitteen voi selvittää menemällä samassa verkossa olevalla tietokoneella esimerkiksi sivulle whatismyip.com (palvelu näyttää heti IP-osoitteen). Laitetta voidaan hallita etänä laittamalla selaimeen verkon IP-osoitteen ja lisäämällä sen perään kaksoispisteen jälkeen valittu portti.